Stories about YOU and ME
Pengasuh Terbaik !
Tuesday, February 26, 2013 • 2/26/2013 06:51:00 PM • 0 comments

Assalamualaikum , hai semua nya . Wey , gua rindu sama blog gua nie . Haha . *sewel . Aku dekat sini sihat-2 je , alhamdulillah . Ampa semua pulak apa khabar ? How about your life ? I hope you all happy with your life . :-) . Alamak , terlupa lak apa yang aku nak story ini . Ini sebab taip sambil tengok tv ler nie . Okay , tenang . Fikir cepat , syifa . *fuhhh . Okay , berbalik pada topik kita di atas . Apakah itu ? Berdasarkan story aku yang lepas , aku kan sekarang dah jadi seorang pengasuh . Wah ! Boleh jadi seorang ibu dah kan ? Haha . Bukan senang kita nak jaga anak orang nie . Kalau jatuh , luka ke , susah kita nak jawab dengan parents depa . Jadi , setiap kali menjaga depa , kita kena banyakan bersabar dan lakukan tugas kita itu semua dengan penuh semangat dan tanggungjawab . Cewahh ! :-D . Kenapa aku memilih kerja ini untuk dijadikan kerja part time aku ? Sebabnya , aku suka sangat dekat kanak-2 . Dah lama rumah aku sunyi , tak ada budak-2 kecik . Adik beradik aku semua dah besar . Kalau nak tunggu cousin-2 aku balik memang lambat la . :-( . Kanak-2 kan comey , macam aku . Haha . *muntah sekarang . Sudah lama aku tak buat kerja dan dah lupa macam mana nak jaga kanak-2 . Selama aku hidup la kan , aku tak pernah basuh berak budak . Haha . Geli kot . Sejak kerja nie , semua kerja tentang kanak-2 aku dah pandai lakukan . Setiap hari , aku akan bagi depa mandi , makan , basuh berak , buat susu untuk depa , main bersama depa dan banyak lagi la . Sejujurnya , memang letih sangat bila melayan depa tapi tetap seronok apabila melihat depa ketawa dan senyum . Melihat muka depa membuatkan kita jadi lebih tenang . :-) . Setiap pagi aku kena bangun awal dan kena berada di taska sebelum depa sampai . Pulang pulak tak menentu sebab aku kena tunggu parents depa ambik dan semua kanak-2 tu balik baru aku boleh balik . Begitu la hidup aku sampai aku mendapat tawaran untuk sambung belajar nanti . :-) . Kerja jadi pengasuh nie tak la susah sangat . Tambah dekat taska yang aku kerja nie , sikit ja budak . 4 orang ja . Aku jaga depa bersama dengan kawan aku , FATINIZA . Kami duduk dekat sana dah macam duduk dekat rumah sendiri ja . Tak la banyak sangat kerja yang kami perlu lakukan . Okay la , sampai disini saja . :-)



                               Aku dengan Thaqif a.k.a Anak Doreamon . Diambil oleh Fatiniza . :-D

I wanna say..


Welcome to my blog . Do follow if you are happy with my sweetie blog :) If not , GET OUT FROM HERE !

Profile
Prince Charming
Tagboard